Qabığı özündən faydalı meyvə
Digərləri 16 Avq 2018 22:55:00 259 0
Armud mövsümündə yeyildikdə sağlamlığımız üçün inanılmaz faydalar verir.
Armud qabıqları soyulmadan yeyilməsi lazım olan meyvələrdəndir. Aparılan araşdırmalara görə, armud qabığı ətli qismlərə nisbətən 3-4 qat daha çox qidalandırıcı və faydalı maddələrə sahibdir.
Qabığında bol lif var
Son.az islaminsesi.info-ya istinadən bildirir ki, armud qabığında bolluca lif olduğuna görə həzmə yaxşı təsir edir.
İltihabın qarşısını alır
Armud qabığının iltihaba qarşı xüsusiyyətləri var. Yeməklərin içərisinə armud qabığı əlavə edərək orqanizmin iltihablanmasının qarşısını ala bilər, bədəninizdə olan iltihabı ata bilərsiniz.
C vitamini qaynağıdır
C vitamininin bədənimiz üçün nə qədər önəmli olduğunu bilirsiniz. Armudun tərkibində yüksək miqdarda C vitamini var. Bu halda da armud yaraları sağaldan özəlliyi və həzm sistemini güclü tutması ilə tanınır.
Qanın laxtalanmasının qarşısını alır
Tərkibində bol miqdarda K vitamini olan armud qanın laxtalanmasına əngəl olur. K vitamini adətən qanın laxtalanmasına qarşı olan bir vitamindir. Eyni zamanda K vitaminini vücudumuzdakı proteinləri hərəkətə keçirmək üçün istifadə edirik.
Sümüklərə kömək edir
Armud tərkibindəki yüksək miqdarda K vitamini sayəsində həm sümük inkişafına yardımçı olur, həm də diş və diş əti xəstəliklərinin inkişafına mane olur.
Antioksidant mənbəyi
Armudda olan antioksidant tərkiblər, xərçəngin qarşısını almaq, erkən yaşlanma ehtimalını azaltmaq, dəri sağlamlığını qorumaq və eyni zamanda beynin gücünü və fəaliyyətini artırmağa kömək edir.
Ürəyin dostudur
Armud ürək və damar sağlığı üçün son dərəcə yararlı bir meyvədir.
Mədə qıcqırmasına faydalıdır
Həzmi normallaşdıran armud mədə qıcqırmasına qarşı təsirlidir. Qastrit şikayətlərinə də şəfa olduğu isbatlanıb.
Soyuqdəyməyə kömək edir
Xüsusilə qışda armuddan bolluca istifadə edərək qrip və soyuqdəymədən qoruna bilərsiniz.
Damar tıxanıqlığına faydalıdır
Armudun damar tıxanıqlığı olan xəstələrdə damar açıcı təsiri olduğu deyilir.