Siqaretdən daha zərərli qidalar
Digərləri 17 May 2018 21:50:00 274 0
Sosiska, kolbasa və s. ət məhsulları
Hazır olaraq aldığımız sosiska, kolbasa və s. işlənmiş ət qidalarının nə növ əməliyyatlardan keçdiyini bilirsinizmi? Dünya Sağlamlıq Təşkilatının şərhlərinə görə hər gün işlənmiş ət məhsulları istehlak etmək xərçəng riskini 20% artırır.
Palma yağı
Son.az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, Dünya Sağlamlıq Təşkilatı, palma yağını zəhər olaraq xarakterizə edir. Aparılan araşdırmalara görə palma yağı xərçəngli hüceyrələrin artmasını 10-qat artırır və xərçəngin bədəndə çox sürətli bir şəkildə böyüməsinə səbəb olur. Mütəxəssislərə görə həddindən artıq istehlak edildiyi təqdirdə, palma yağının hər hansı bir zərər verməsi mümkün deyil.
Qatıq
Mənbə: milli.az