Unla qızardılan balıq təhlükə saçır Mütəxəssislər
Digərləri 10 Mar 2018 23:20:00 298 0
Balıq sağlamlıq üçün kifayət qədər lazımlı məhsuldur. Əksəriyyət balığı qızartma formada sevir. Yağda isə balıq qızartıqda un mütləq istifadə olunur.
Bəs balığı unla qızartmağın səhhətinizdə ciddi problem yarada biləcəyindən xəbərdarsınız?
Son.az medicina.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər bu barədə şok açıqlamalar verib.
Məlumata görə, balıq unla qızardıldıqda, karbonhidrat və şəkərin yüksək istiliyə məruz qalması xərçəng tərkibli maddələri meydana çıxarır. Eyni zamanda xərçəng tipli hüceyrələr yağda qızardılan digər məhsullarda da özünü göstərir.
Mənbə: milli.az