Qanı duruldan vasitələr


Digərləri 20 Yan 2018 21:10:00 341 0

Qanı duruldan vasitələr

Qanın həddindən artıq duru və ya qatı olması xəstəlikdir, normadan çox duru olanda qanaxmaya meyillilik olur, qatı olanda isə qanın normal dövranında problemlər əmələ gəlir, toxumalar lazımınca qidalana bilmir. Hər iki sistemin işinə qara ciyər cavabdehdir, ona görə də laxtalanma problemləri olan xəstələr qara ciyəri də müalicə etdirməyi yaddan çıxarmamalıdırlar.

Qanı durulaşdırmağa qidalardan başlamaq lazımdır, çoxlu ət qəbulu, suyun az içilməsi, az hərəkət etmək, çox duzlu və yağlı yemək kimi vərdişlər qanın qatılaşmasına səbəb olur. Bunun əksinə olaraq çiy tərəvəz yeməkləri, salatlar, mövsümi meyvələr, çiy su içilməsi, tünd çaydan, tünd qəhvədən imtina etmək isə qanın durulmasına səbəb olur.

Son.az AZƏRTAC-a istinadən qanı durulaşdıran bir sıra bitki və vasitələr haqqında məlumat verir.

Məkkəgülü həm qanı duruldur, həm də qan təzyiqini aşağı salır, turşməzə və gözəl dada malikdir, yeməkdən sonra içilməsi məsləhətdir.

Müalicə üçün sofora qönçələrindən istifadə olunur, əsas təsiredici maddəsi rutindir. Həmin maddə damarların mənfəzinə yığılmış yağ və lipidləri təmizləyir.

Öksəotu parazit bitkidir, ağacların gövdəsi üzərində bitir və onların hesabına qidalanır və ağacı qurudur. Çox səmərəli təzyiqsalıcıdır, kapillyar damarların ötürücülüyünü yaxşılaşdırır.

Nanə həm yaxşı əsəb sakitləşdirici, həm də qanı durulaşdırısı təsir göstərir, dəmləməsinin xoş ətri əhvalı yaxşılaşdırır.

Zəncəfil hər gün istifadə edilməsi lazım olan bitkidir. Təzə zəncəfil kökündən istifadə etmək daha yaxşıdır. Qoz böyüklükdə hissə kökdən kəsilir, qabığı soyulur, 20 qəpiklik boyda doğranır, 3 stəkanlıq termosda dəmlənir və gündə 3 dəfə içilir. Əlləri və ayaqları soyuq olanlar, şəkərli diabetdən əziyyət çəkənlər üçün çox təsirli vasitədir.

Sarıkök dağılmış qara ciyər hüceyrələrini bərpa edir. Gündə 2 dəfə 1 çay qaşığı sarıkök tozu 1 stəkan qaynar suda həll edilərək içilir.